Upgraded Tabbouleh

(Για ελληνικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω)

Upgraded Tabbouleh

Originated from mount Hermon in the Anti-Lebanon mountains, Tabbouleh is devoured at the moment, in the foothills of mount Hymettus in Athens. Slightly altered.

Ingredient

For 4 people:

  • 1 1/2 cups quinoa
  • 3 cups water
  • 1 medium onion
  • 1 tomato (without the seeds) or 1 cup tomato cherries
  • 1 medium cucumber
  • 1 handful batch of parsley
  • 1 clove of garlic

For the dressing:

  • juice of half lemon
  • 3 tablespoons olive oil
  • 1 teaspoon of mustard
  • salt
  • pepper
  • paprika

 

Directions

Add the quinoa in a sieve under running water for two minutes. Put it in a small saucepan with the water and boil them for 15-20 minutes in medium- low heat. When its cooked stir with a fork and let it cool completely.

Chop the onion, the tomato and the cucumber into small dices and add them in a bowl. Also add the minced parsley and garlic. Add the quinoa and stir well.

Mix the ingredients for the dressing and add them in the bowl with the rest. Refrigerate for 30′ or as long as you want.

Enjoy!

Αναβαθμισμένο Ταμπουλέ

Το Ταμπουλέ ξεκίνησε από το όρος Ερμών της οροσειράς του Αντιλιβάνου, και σήμερα καταβροχθίζεται στους πρόποδες του Υμηττού. Ελαφρώς αλλαγμένο.

Συστατικα

Για 4 άτομα:

  • 1 1/2 κούπες κινόα
  • 3 κούπες νερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα (χωρίς τους σπόρους) ή 1 κούπα ντοματίνια
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Για το dressing:

  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα

Εκτελεση

Τοποθετούμε την κινόα σε ένα κόσκινο και την ξεπλένουμε καλά κάτω από την βρύση. Την βράζουμε στο νερό για 15-20 λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αφού είναι έτοιμη, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την ντομάτα, το κρεμμύδι και το αγγούρι και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τις σκελίδες σκόρδου και τα ρίχνουμε στο ίδιο μπολ. Προσθέτουμε την κρύα κινόα και ανακατεύουμε καλά.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το dressing και το συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′.

Καλή σας όρεξη!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s