Beluga Lentils Salad

(Για ελληνικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω)

Beluga Lentils Salad

The ideal summer salad, especially if you are on vacation in a Greek island. Still pretty damn good to eat during the rest of the year or anywhere on earth for that matter!

Ingredients

For 2 people:

  • 1 cup beluga lentils
  • 2 1/2 cups of water
  • 1 red bell pepper
  • 1 medium onion
  • 1 cucumber (small)
  • 15 cherry tomatoes
  • 1 garlic clove
  • 3 tablespoons olive oil
  • juice from one lemon
  • salt
  • pepper
Directions

Boil the beluga lentils in the water for 20 minutes in medium heat. In a bowl, add the diced veggies: onion, pepper, cucumber and cherry tomatoes. Then, add the minced garlic, olive and the juice. Season and put in the refrigerator for 1 hour.

Enjoy!

Σαλάτα Με Φακές Beluga

Η ιδανική καλοκαιρινή σαλάτα, ειδικά αν είστε διακοπές σε ελληνικό νησί. Σχεδόν ιδανική και για την υπόλοιπη χρονιά, είτε είστε σε βουνό, στο χωριό, σπίτι, με ταπεράκι στη δουλειά ή … το πιάσατε τέλος πάντων.

Συστατικα

Για 2 άτομα:

  • 1 κούπα φακές Beluga
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 αγγούρι (μικρό)
  • 15 ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι πιπέρι
Εκτελεση

Βράζουμε τις φακές στο νερό για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε κομμένα σε μικρά καρέ το κρεμμύδι, το αγγούρι, την πιπεριά και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε επίσης το ψιλοκομμένο σκόρδο, το λάδι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Καλή σας όρεξη!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s