Vegan Banana Pudding

(Για ελληνικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω)

Vegan Banana Pudding

Inner Voice: Effie, no more sweets this month!

Effie: But the bananas are ripe!

– No, you are on a diet!

– But they will go bad!

– How will you wear a bikini this summer?

– Children in Africa have nothing to eat and you’ll throw away perfectly healthy bananas?

– Ok… just this one time!

Ingredients

For four people:

  • 1 1/2 ripe bananas mashed
  • 2 1/2 tablespoons corn starch
  • 1 1/2 cup non-dairy milk
  • 2 tablespoons agave syrup
  • 1 tablespoon cacao powder
  • 50 g vegan dark chocolate chips
  • pinch of salt
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 10 salted crackers (they need to be salty)
  • Kosher salt for garnish
Directions

In a saucepan, add the corn starch, cacao powder, agave syrup, milk, chocolate chips and salt. Heat in medium- low heat until it comes to a boil. Whisk well until thickens. Remove from heat and add the bananas and vanilla extract. Crumble the crackers and add them in the bottom of the glasses. Poor the pudding above them (you can add also slices of banana into the glass). Sprinkle the kosher salt on top.

Put in the refrigerator for 3 hours.

Enjoy!

Vegan Πουτίγκα Μπανάνας

Φωνή Συνείδησης: Έφη δεν θα φας άλλο γλυκό αυτό το μήνα.

Έφη: Μα οι μπανάνες έχουν ωριμάσει!

– Όχι, πρέπει να κάνεις δίαιτα!

– Μα θα χαλάσουν!

– Πώς θα βγεις στην παραλία;;

– Τα παιδάκια στην Αφρική δεν έχουν να φάνε κι εγώ θα πετάξω τις μπανάνες;

– Καλά… τελευταίο όμως!

Συστατικα

Για 4 άτομα:

  • 1 1/2 ώριμες μπανάνες (πατώντας τες με ένα πιρούνι για να γίνουν πολτός)
  • 2 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 1/2 κούπα μη ζωικό γάλα (εδώ χρησιμοποίησα αμυγδάλου)
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 50 γ. vegan σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 αλμυρά crackers (πρέπει να είναι αλμυρά!)
  • Χονδρό αλάτι για γαρνίρισμα
 
Εκτελεση

Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, σκόνη κακάο, σιρόπι αγαύης, γάλα, σταγόνες σοκολάτας και αλάτι. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις μπανάνες και το εκχύλισμα βανίλιας.

Σπάμε σε χοντροκομμένα κομμάτια τα crackers και τα τοποθετούμε στον πάτο των ποτηριών μας. Τοποθετούμε από πάνω την πουτίγκα (μπορείτε να βάλετε και κομμάτια μπανάνας σαν έξτρα στρώση). Πασπαλίζουμε το χονδρό αλάτι από πάνω.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Καλή σας απόλαυση!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s