Cannelloni With Tofu

(Για ελληνικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω)

Cannelloni With Tofu

Cannelloni with tofu. GO!

Ingredients

For the filling:

  • tofu minced
  • 4 portobello mushrooms
  • 1 big onion finely chopped
  • 2 garlic gloves
  • 1 can diced tomatoes
  • 1 small can tomato paste
  • salt
  • pepper
  • paprika
  • garlic powder
  • red pepper flakes

For the tofu mince:

  • 1 package smoked tofu
  • 3 tablespoons soy sauce
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 tablespoon nutritional yeast
  • 1 teaspoon garlic powder
  • 1 teaspoon smoked paprika
  • 1 teaspoon curry powder

For the bechamel:

  • 1 lt almond milk
  • 5 tablespoons olive oil
  • 6 tablespoons flour
  • 2 teaspoons corn starch (if needed)
  • 2 tablespoons nutritional yeast
  • 1 tablespoon vegan butter
  • salt
  • nutmeg
  • pepper
DIRECTIONS

Crumble the tofu in a bowl and add all the remaining ingredients for the tofu mince. Mix well and place them in a pan, on a parchment paper. Bake in a preheated oven (200° C – 390 °F) for 20 minutes, and stir after ten minutes.

In a frying pan, heat olive oil and sauté the chopped onion along with the garlic. After they become soft, add the mushrooms with the mince and stir well. Continue for about three minutes and add the tomato paste with the diced tomatoes. Season, stir and let them cook for 20 minutes.

In a saucepan, heat the olive oil. Add the flour and whisk constantly. Add the milk gradually and continue whisking. If the bechamel is thick, you won’t need the corn starch. If not, dissolve it in some milk. Remove it from the heat and add “butter”, nutritional yeast and season.

Fill the cannelloni with the sauce and arrange them in the pan. If there is any sauce remaining, pour it over along with the bechamel. Bake in a preheated oven (200 °C – 390 °F) for 40 minutes.

Enjoy!

 

Κανελόνια Με Τόφου

Κανελόνια με τόφου. GO!

Συστατικα

Για την γέμιση:

  • κιμά τόφου
  • 4 μανιτάρια portobello
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πακέτο ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • σκόνη σκόρδου
  • μπούκοβο

Για τον κιμά από τόφου:

  • 1 πακέτο καπνιστό τόφου
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κάρυ

Για την μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. αλέυρι
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ (εάν χρειαστεί)
  • 2κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1κ.σ. vegan “βούτυρο”
  • αλάτι
  • μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
Εκτελεση

Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε το τόφου και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τον κιμά τόφου. Ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 20 λεπτά, κι ανακατεύουμε πάνω στο δεκάλεπτο.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια με τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε για περίπου τρία λεπτά και ρίχνουμε τον πελτέ μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Εάν η μπεσαμέλ έχει πήξει, τότε δεν προσθέτουμε το corn flour. Αν όχι, το διαλύουμε πρώτα σε λίγο γάλα και το προσθέτουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το “βούτυρο”, την διατροφική μαγιά και τα μπαχαρικά.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με την σάλτσα και τα στοιχίζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε πάνω από τα κανελόνια αν έχει μείνει σάλτσα και έπειτα χύνουμε την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 40 λεπτά στις αντιστάσεις.

Καλή σας όρεξη!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s