Vegan Eggplant Purée

(Για ελληνικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω)

Vegan Eggplant Purée

Aren’t you bored of mashed potatoes? No? Well, I am! Here is a good alternative proposal.

Ingredients

For two people:

  • 3-4 big eggplants
  • 2 teaspoons tahini
  • 2 tablespoons lemon juice
  • 2 tablespoons olive oil
  • salt
  • pepper

Directions

Pierce the eggplants around with a fork. Grill them for 30 minutes and don’t forget to flip them.

Let them cool and remove the flesh. Place them in a strainer and leave them for 20 minutes for the excess juices to run out.

Put the eggplants in a food processor with the rest of the ingredients. Blend and serve.

Bon Appetit!

Vegan Πουρές Μελιτζάνας

Δεν έχετε βαρεθεί τον πουρέ πατάτας; Όχι; Ε λοιπόν εγώ, ναι! Οπότε, να μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση.

Συστατικα

Για δύο άτομα:

  • 3-4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 2 κ.γ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτελεση

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι γύρω-γύρω. Τις ψήνουμε στο γκριλ 30 λεπτά γυρίζοντάς τες, έτσι ώστε να ψηθούν απ’ όλες τις μεριές.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν κι έπειτα αφαιρούμε την σάρκα τους. Την τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και την αφήνουμε 20′ για να φύγουν τα πολλά ζουμιά.

Έπειτα, βάζουμε στο multi την μελιτζάνα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιούμε και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s